Tandblekning

Vill du ha vitare tänder? Vi utför tandblekning med Whiteness Perfection på ett tryggt & säkert sätt.

Alla människor har olika färg på sina tänder. Det kan vara olika vita nyanser, men också gult, brunt eller grått. En tandblekning som görs på rätt sätt kan ge vitare tänder och ett vackert leende. Ibland kan det räcka med en behandling hos tandhygienisten.

Vi bleker tänder på ett säkert sätt med hjälp av personligt utformade skenor i mjukplast. Sedan får du noggranna anvisningar och utför behandlingen själv hemma – på dagen eller natten. En blekgel –Whiteness Perfection – läggs i skenan innan du sätter den på tänderna. Du upprepar behandlingen dagligen  6-8 gånger. Du ska dessutom stärka tänderna med fluor.

Tandblekning innebär oftast två besök hos tandläkaren. Innan tandblekning påbörjas bedömer vi dina tänder och mun för att se så att dina tänder är i gott skick och minska risken för fläckar, skador på tandköttet och svåra ilningar. Om du har fyllningar ska de vara av god kvalitet och det får förstås inte finnas något hål i dina tänder. Fyllningar bleks inte, så en del fyllningar kan behöva bytas ut. Ditt tandkött ska vara friskt och beläggningar och tandsten ska tas bort före tandblekningen.

För att bleka tänderna måste du vara över 18 år och inte vara gravid eller amma, enligt Läkemedelsverkets regler.

För att resultatet ska räcka längre ska du vara noga med din munhygien även i fortsättningen. Den närmaste tiden efter behandlingen är det viktigt att du undviker tobak, kaffe, te, vin och annat som kan missfärga tänderna. Efter tandblekning är tänderna extra känsliga för värme och kyla. Det går normalt över efter en tid.

Blekning av rotfyllda tänder

Ibland räcker det med blekning av enstaka tänder som blivit mörkare. Tandblekning av en enstaka tand som är rotfylld och som missfärgats inifrån börjar med att tandläkaren tar bort gamla fyllningar och annat som kan ha bidragit till missfärgningen. Tandläkaren gör en öppning på tandens baksida och bleker den inifrån. Efter en till två veckor kontrollerar tandläkaren resultatet. Om det behövs upprepas behandlingen. Behandlingen avslutas med att tandläkaren gör en plastfyllning med ett tandfärgat material.

 

Tand- & Munhälsan i Malmö
tel: 040-611 06 61
malmo@whitetandvard.se

Citytandläkarna i Helsingborg
tel: 042-21 43 44
helsingborg@whitetandvard.se

Vi finns också på Facebook Facebook

Vi använder Svenska Certifierade Tandtekniska Labb.