Tandimplantat

Tandimplantat kan idag användas för att ersätta en eller flera tänder som förlorats. En konstgjord rot av titan skruvas fast i käkbenet. Titan accepteras av kroppen som något som hör dit och därför växer ben och titan ihop. Därefter sätter man fast en tandkrona på titanroten.

Tandimplantat tillhör idag den bästa behandlingen för ersättning av förlorade tänder. Det är också den dyraste, men denna behandling har väldigt goda prognoser.

Hur gör man tandimplantat?

Processen börjar med en undersökning. Då kontrollerar vi allmänhälsan och tar reda på om patienten tar mediciner etc. Vi undersöker noga området omkring tanden eller tänderna som försvunnit. Vi kompletterar dessutom med röntgenbilder.

När undersökningen är klar har vi en bild av hur mycket ben som finns att fästa tandimplantat i. Därefter träffar patienten kirurgen, och om det finns tillräckligt med ben, skruvar kirurgen in implantatet. Om mängden ben inte räcker, så kan vi bygga upp mer ben. När operationen är klar ska implantatet läka fast och det kan ta 2-6 mån.

När inläkningstiden är slut träffar patienten tandläkaren igen. Då tar vi nya bilder för att kontrollera att allting är väl inläkt. Vi gör en avgjutning som skickas till våra tekniker. Allt arbete utförs av svenska certifierade tekniker, ingenting skickas utomlands.Vi använder oss bara av implantat från Nobel Biocare, så våra patienter kan vara säkra på att få högsta kvalitet. Inom loppet av 2-4 veckor får patienten sina nya tänder som ersätter de förlorade.

Tandimplantat fungerar som riktiga tänder vilket gör det viktigt med en god munhygien.

Tand- & Munhälsan i Malmö
tel: 040-611 06 61
malmo@whitetandvard.se

Citytandläkarna i Helsingborg
tel: 042-21 43 44
helsingborg@whitetandvard.se

Vi finns också på Facebook Facebook

Vi använder Svenska Certifierade Tandtekniska Labb.